ВАКС заарештував начальника управління Рівненської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до посадовця регіональної митниці.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища підозрюваного.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Дзюбу.

«Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію сторони обвинувачення та застосував запобіжний захід до начальника одного з управлінь Рівненської митниці. Так, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів (до 31 серпня 2024 року включно) з альтернативою внесення 14 991 684 грн застави», – інформує САП.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені наступні обов'язки: не відлучатись із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; носити електронний браслет; здати закордонні паспорти тощо.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцю Рівненської митниці. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

Раніше НАБУ і САП викрили злочинну організацію на Чернівецькій митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: