Росіяни вдарили авіабомбами по місту на Донеччині, є загиблі

Читать на русском
5 липня окупанти атакували Селидове на Донеччині. Внаслідок обстрілу загинуло 5 людей, ще 11 отримали поранення.
Фото: Донецька ОВА

У п'ятницю, 5 липня, росіяни скинули на Селидове на Донеччині дві керовані авіабомби та атакували місто касетними боєприпасами. Унаслідок обстрілів загинуло 5 людей, ще 11 поранені.

Про це повідомляють голова Донецької ОВА Вадим Філашкін та Донецька обласна прокуратура.

За словами Філашкіна, дві авіабомби влучили на територію підприємств. Пошкодження різного ступеня отримали 15 приватних будинків, 21 автомобіль, 4 крамниці і промислова будівля.

«Кожен день ми маємо нові й нові приклади російських воєнних злочинів на нашій землі. Ніхто не може почуватися в безпеці в Донецькій області. Закликаю знову і знову: не доводьте до крайнощів! Евакуюйтесь своєчасно!», – додав голова ОВА.

У прокуратурі повідомляють, що за даними слідства, 5 липня 2024 року, о 15:30, російська армія обстріляла м. Селидове. Через годину війська держави-агресора завдали повторного удару по населеному пункту. За попередніми даними, ворог використав касетні боєприпаси та «ФАБ-500». В зоні ураження опинився приватний сектор та багатоквартирні будинки.

Внаслідок атак окупантів загинули 5 цивільних. Крім того, зазнали поранень різного ступеня тяжкості 4 жінки та 7 чоловіків віком від 28 до 71 року. У потерпілих діагностовані забої, опіки й осколкові поранення.

Нагадаємо, окупаційна армія росії у вівторок, 2 липня, завдала удару по населених пунктах Донецької області. Під обстріл потрапили міста Гірник, Сіверськ та Селідове, а також села Нью-Йорк та Північне. Внаслідок атак є загиблі і травмовані.

А раніше, 29 червня, росіяни вбили 8 жителів Донеччини. Зокрема, троє людей загинули у Зарічному, по одному у Нью-Йорку, Курахівці, Костянтинівці, Північному і Слов'янську. Ще 14 людей в області отримали травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: