Антикорупційний суд арештував майно експосадовця «Укренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про накладання арешту на майно колишнього керівника департаменту компанії.
Сергій Тоцький злівафото: НАБУ и САП

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно, яке належить підозрюваному колишньому директору департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергію Тоцькому та його дружині.

Таке рішення 2 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Накласти арешт шляхом заборони відчуження та розпорядження на майно підозрюваного (Сергія Тоцького – ред.)... Накласти арешт шляхом заборони відчуження та розпорядження на майно (Віталії Тоцької – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як вказується, суд наклав арешт на таке майно підозрюваного: земельну ділянку площею 0,3 га в Нещеріві Обуховського району Київської області з садовим будинком на ній площею 298,7 кв. м; квартиру в окупованій Ялті в Криму площею 88,3 кв. м; квартиру в Києві площею 144,1 кв. м; квартиру площею 131,7 кв. м та автомобіль Tesla Model S. Також суддя арештував садовий будинок дружини Тоцького в Києві площею 250,4 кв. м та два автомобілі Mercedes-Benz ML-350 2012 року випуску і Volkswagen ID 4 CROZZ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

Раніше НАБУ розпочало розслідувати закупівлю компанією «Укренерго» бронежилетів за завищено вартістю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: