Антикорупційний суд визначив заставу експосадовцю «Укренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 5 млн грн до колишнього директора департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергія Тоцького.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не вказуючи прізвище фігуранта.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Тоцького.

«За клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до посадовця Національної енергетичної компанії «Укренерго», якого викрили на розтраті державних коштів. За рішенням суду до особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов'язків», – інформує прокуратури.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

Раніше НАБУ розпочало розслідувати закупівлю компанією «Укренерго» бронежилетів за завищено вартістю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: