Суд визначив заставу колишньому нардепу Корнацькому

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: znaj.ua

Вищий антикорупційний суд визначив 908 400 грн застави з обов'язками як запобіжний захід колишньому народному депутату Аркадію Корнацькому. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у Києві.

Таке рішення 26 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Корнацького – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 908 400 грн», – ідеться в рішенні.

Також на екснардепа до 26 серпня поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому нардепу Аркадію Корнацькому. За версією слідства, з 2014-2019 роки екснардеп незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за указаний період незаконно отримав 914 тис. грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу екснардепа Віталія Барвіненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: