Столтенберг анонсував узгодження на саміті НАТО «суттєвого» пакету допомоги Україні

Читать на русском
Підтримка України буде однією із головних тем саміту НАТО. Столтенберг анонсував узгодження великого пакету допомоги.
Фото: РБК-Україна

На саміті НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, союзники погодять суттєвий пакет допомоги для України.

З таким анонсом виступив генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Зеленський розповів, яких рішень очікує від липневого саміту НАТОЗеленський під час візиту до Брюсселя провів зустріч із генеральним секретарем НАТО та поділився очікуваннями від саміту у Вашингтоні.

«Я очікую, що глави держав та урядів узгодять суттєвий пакет для України. НАТО візьме на себе координацію та надання більшої частини міжнародної допомоги в галузі безпеки, з командуванням на чолі з тризірковим генералом та кількома сотнями співробітників, які працюють у штаб-квартирі НАТО в Німеччині та у логістичних вузлах у східній частині Альянсу», – цитує Столтенберга пресслужба організації.

Крім того, союзники узгодять фінансове зобов'язання для України та більше двосторонніх угод щодо безпеки. Усі ці елементи, сказав він, «складають міст до членства в НАТО та дуже сильний пакет для України на саміті».

На саміті також обговорюватимуть стримування та оборону, глобальне партнерство.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що члени НАТО домовилися виділити 40 мільярдів євро на військову допомогу Україні наступного року.

Анонсувалося також створення нового командування у Вісбадені для координації постачання військової техніки до Києва та навчання українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: