Більше третини росіян схвалили б ядерний удар по Україні – опитування

Читать на русском

Понад третина росіян вважають, що використання ядерної зброї у війні може бути виправданим. Найчастіше за це виступають пенсіонери, які дивляться ТБ і схвалюють дії путіна.
sibreal.org

10% росіян «однозначно» підтримують використання ядерної зброї у війні проти України, ще 24% – «скоріше підтримують».

Опитування проводив російський «Левада-центр».

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

При цьому частка прихильників застосування ядерної зброї збільшилася на 5 відсотків за останній рік і стала рекордною за весь час повномасштабної війни.

Проти використання ядерної зброї висловилися 52% опитаних, але їхня частка знизилася – у квітні 2023 року таких було 56%.

Цікаво, що за ядерну ескалацію найбільше виступають російські пенсіонери, які довіряють інформації з ТБ та схвалюють діяльність володимира путіна. Так, у віковій групі 55+ частка тих, хто схвалює ядерний удар, досягає 35%, а серед тих, хто черпає інформацію з ТБ – 41%.

Думка про те, що використання ядерної зброї не може бути виправдано, більш поширена серед молодих росіян (63% у віці 18-24 років), тих, хто вважає, що країна рухається неправильним шляхом (64%), тих, хто не схвалює діяльність путіна (72%), тих, хто довіряє інформації з Youtube – 55%.

Опитування також показало, що росіяни віком 55 років і старші частіше за інших підтримують дії російської армії в Україні.

58% опитаних виступають за проведення мирних переговорів, 37% за продовження війни.

Показово також, що дві третини росіян (65%) покладають відповідальність за загибель людей та руйнування в Україні на США та країн НАТО. І лише 6% вважають, що у цьому винна росія.

Нагадаємо, у березні путін заявив, що росія з «військово-технічної точки зору» готова до ядерної війни. Ядерною зброєю диктатор також погрожував під час виступу на параді перемоги у Москві 9 травня.

Нещодавно путін допустив, що росія може внести зміни до своєї ядерної доктрини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: