Ще одне місто заявило про плани збудувати підземну школу

Читать на русском
За прикладом Харкова та Запоріжжя, у Херсоні хочуть збудувати першу підземну школу приблизно на 900 дітей.
ілюстративне фотофото РБК-Україна

У Херсоні розроблено план будівництва підземної школи. Вже визначено місце розташування школи, її хочуть збудувати за термін від 6 до 9 місяців.

Про це розповів начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у п'ятницю, 5 липня.

У МОН поки немає відповіді, як організувати навчання школярів при тривалих відключеннях світла взимкуМОН поки що не має рекомендацій для шкіл, як організувати навчання під час тривалих відключень світла взимку.

За словами Мрочка, у планах влади міста збудувати у Херсоні підземну школу. Планується, що у такій школі зможуть повноцінно, у дві зміни, навчатись 900 дітей.

«Робота у цьому напрямку вже ведеться, земельні ділянки для майбутньої школи обрано. Термін будівництва об'єкта – від 6 до 9 місяців. За взірець ми обрали харківський проєкт підземної школи, з яким я ознайомився особисто», – сказав Мрочко.

Він зазначив, що такий навчальний заклад надзвичайно важливий для дітей Херсонської громади.

Нагадаємо, у травні у Харкові відкрили першу підземну школу, де навчаються 620 дітей. Планується збудувати ще як мінімум три такі школи.

Також розпочалося будівництво першої підземної школи у Запоріжжі. Такі школи у регіоні хочуть збудувати на п'яти локаціях.

Сьогодні стало відомо, що у Львові навчальний рік для школярів розпочнеться 19 серпня. Це пов'язано із складною ситуацією з електроенергією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: