В одному з міст вирішили розпочати шкільний навчальний рік у серпні

Читать на русском
Навчальний рік для школярів Львова розпочнеться 19 серпня, вирішив міський штаб підготовки до зими. У разі повного блекауту всі школи стануть цілодобовими пунктами незламності.
0542.ua

У Львові навчальний рік для школярів розпочнеться 19 серпня. Це пов'язано із складною ситуацією з електроенергією.

Про рішення Штабу підготовки міста до зими повідомив мер Андрій Садовий.

Чверть українських дітей не можуть повноцінно вчитися через війну – дослідженняПонад 25 відсотків дітей в Україні не можуть повноцінно навчатися через воєнні дії та обстріли, йдеться у дослідженні.

«Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі. Планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією – канікули буде продовжено. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома», – повідомив Садовий.

Він також розповів, що у разі повного блекауту усі школи Львова стануть цілодобовими пунктами незламності, де мешканці міста зможуть зігрітися та зарядити пристрої.

Раніше Міністерство освіти і науки рекомендувало установам вищої освіти та професійної вищої освіти розпочати навчальний рік у першій половині серпня. При цьому в МОН поки не знають, як організувати навчання школярів за тривалих відключень електрики взимку.

Нагадаємо, у Запоріжжі розпочалося будівництво першої у регіоні підземної школи. Раніше таку школу почали зводити у Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: