У МОН поки немає відповіді, як організувати навчання школярів при тривалих відключеннях світла взимку

Читать на русском
МОН поки що не має рекомендацій для шкіл, як організувати навчання під час тривалих відключень світла взимку.
vseosvita.ua

Міністерство освіти і науки поки не знає, як організувати навчання школярів за тривалих відключень електрики, які прогнозуються цієї зими.

Це випливає із відповіді міністерства на запит «Слово і діло».

Чверть українських дітей не можуть повноцінно вчитися через війну – дослідженняПонад 25 відсотків дітей в Україні не можуть повноцінно навчатися через воєнні дії та обстріли, йдеться у дослідженні.

Журналісти «Слово і діло» поставили МОН два запитання:

  • як планується організувати освітній процес у школах, насамперед узимку, в умовах прогнозованого значного дефіциту електроенергії та тривалих відключень;
  • чи є актуальні підходи та рекомендації для навчання, які слід заздалегідь взяти до уваги вчителям, учням, батькам, щоб за умов тривалих відключень світла навчання у всіх форматах було якісним, а виконання домашніх завдань, підготовка до НМТ результативними.

На обидва питання у міністерстві відповіли, що поки розробляються відповідні рекомендації.

«У відповідь на ваш запит повідомляємо, що наразі Міністерство освіти і науки України розробляє відповідні політики та рекомендації школам, які оприлюднить до нового навчального року. Після виходу з офіційною комунікацією ми зможемо більш детально та предметно прокоментувати це», – йдеться у відповіді на запит.

Раніше під час години питання до уряду глава МОН Оксен Лісовий заявив, що відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий навчальний рік раніше.

Нагадаємо, понад півмільйона дітей в Україні використовують дистанційну модель шкільного навчання.

Загалом, згідно з дослідженням, чверть українських дітей не можуть повноцінно навчатися через війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: