Антикорупційний суд відпустив під зобов'язання експосадовця Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився підтримувати клопотання прокурора про продовження строку дії запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

Таке рішення 4 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд пом'якшив домашній арешт Хмельницького. Йому залишили без змін такий перелік обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони просив продовжити домашній арешт та обов'язки. Втім суддя відмовив і відпустив підозрюваного під зобов'язання.

«В задоволенні клопотання прокурора – відмовити. Застосувати стосовно підозрюваного (Хмельницького – ред.) запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на підозрюваного виконання таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення із Києва і Київської області; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю», – йдеться в рішенні.

Термін дії обов'язків – до 4 вересня 2024 року.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про нові підозри ексзаступнику міністра оборони та експосадовцю оборонного відомства у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров'я наших воїнів на передовій. У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: