Укренерго скасувало дні без графіків відключення світла для кожної області

Читать на русском
Енергетики скасували заплановані на липень вимірювання споживання, які дозволяли забезпечити день без відключення світла для кожної області.
Фото: РБК-Україна

Енергетики скасували заплановані на липень вимірювання споживання, які дозволяли забезпечити день без відключення світла для кожної області.

Про це йдеться у повідомленні Укренерго у Telegram.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

Планувалося, що виміри проведуть у період із 9 по 24 липня. Однак через значний дефіцит потужності в енергосистемі, зростання споживання через спеку та «у відповідь на численні звернення обленерго» їх вирішили скасувати.

«В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні», – зазначили в компанії.

Таким чином, завтра у всіх регіонах України діятимуть графіки відключень світла. Згідно з прогнозом, у період з 05:00 до 14:00 енергетики застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги, в решту годин – 3 черги.

«Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря», – пообіцяли в Укренерго.

Нагадаємо, імпорт електроенергії продовжує бути рекордним. Також повідомлялося, що минулого місяця Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за 2023 рік.

Раніше в Укренерго назвали чотири фактори, які зараз впливають на тривалість відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: