Україна має намір провести великий обмін жінок-військовополонених – Лубінець

Читать на русском
Україна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені. Про це повідомив омбудсман Лубінець.
Фото: novynarnia.com

Україна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у коментарі порталу Суспільне.

Зеленський назвав кількість людей, визволених з полону рф за час повномасштабного вторгненняЗагалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017-2018 років.

За його словами, в організації цього обміну беруть участь Об'єднані Арабські Емірати.

«Ми можемо це публічно сказати. Ми опрацьовуємо новий інструментарій, як захистити права військовополонених, поки вони залишаються в російському полоні», – сказав омбудсман.

Він додав, що є дві категорії військовополонених, які є пріоритетними для повернення в Україну. Йдеться про жінок і важкопоранених, проте росія їх поки що не повертає.

Нагадаємо, 28 червня стало відомо, що в Україну з російського полону вдалося повернути 10 цивільних. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у 2021 році, а також двоє священиків УГКЦ.

А 25 червня Україна та росія провели черговий обмін військовополоненими, в результаті якого ще 90 українців повернулися додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: