Апеляційна палата залишила без змін заставу мера Мукачева

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, застосованого до Мукачівського міського голови.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не змінила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 30 млн грн застави, застосований до міського голови Мукачева Закарпатської області Андрія Балоги. Наразі за нього внесли заставу і він вийшов з-під варти.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, не зазначаючи прізвища підозрюваного.

Втім, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Балогу. Саме його заарештували з альтернативою 30 млн грн застави, яку за нього внесли.

«Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу захисників на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26.06.2024 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 30 млн грн до міського голови однієї з територіальних громад. За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу захисників, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: