Новий прем'єр Британії висловив свою позицію щодо використання Україною Storm Shadow для ударів по рф

Читать на русском
Новий прем'єр Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по військових цілях на території росії.
Reuters

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території росії. Тим самим він продовжує політику попереднього уряду.

Заяву про це він зробив на полях саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє Bloomberg.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Відповідаючи на запитання журналіста, Стармер погодився, що Україна сама повинна вирішувати, як використовувати ракети Storm Shadow, передані Британією.

При цьому він зазначив, що ракети «очевидно повинні використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права» і, на його думку, «в оборонних цілях».

Стармер також засудив ракетну атаку росії на дитячу лікарню «Охматдит» у Києві, заявивши, що це був «абсолютно шокуючий, жахливий напад, який став дуже важливим, хоч і трагічним тлом для цього саміту».

«Моє послання президенту путіну таке: цей саміт НАТО слід розглядати як чітку та єдину рішучість союзників щодо НАТО та інших країн підтримати Україну та протистояти російській агресії», — наголосив прем'єр.

Нагадаємо, що росія погрожувала ударами по військових об'єктах Великої Британії після того, як країна дозволила бити своєю зброєю територією рф.

Раніше Кір Стармер підтвердив, що Британія продовжить допомагати Україні. Міноборони вже оголосило про новий пакет військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: