Зеленський провів зустріч із делегацією Сенату США

Читать на русском
10 липня в рамках саміту НАТО у Вашингтоні президент України зустрівся з делегацією Сенату США. Обговорили ситуацію на фронті та американську військову підтримку.
Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні у межах саміту НАТО зустрівся із представниками Сенату США.

Про це президент повідомив у своєму телеграм-каналі.

Як за час війни в Україні виросли оборонні витрати країн НАТОРекордна кількість країн НАТО виконає цільовий показник видатків на оборону. Як витрати зросли з 2014 року – на інфографіці.

«Важлива зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером і лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом, а також сенаторами від обох партій», – йдеться у повідомленні.

Представники держав обговорили ситуацію на полі бою, американську оборонну підтримку. Президент розповів про посилення ракетного терору з боку росії проти українських міст та об’єктів критичної інфраструктури.

Зеленський також висловив подяку резиденту США, обом палатам Конгресу та обом партіям, а також американському народу за підтримку України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що під час вашингтонського саміту НАТО союзники оголосять про нові суттєві заходи підтримки України. Йдеться про мінімальне базове фінансування у розмірі 40 млрд євро та забезпечення стійкого рівня допомоги у сфері безпеки.

Також президент Румунії Клаус Йоганніс під час саміту НАТО у Вашингтоні дорікнув союзникам за недостатню підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: