США на засіданні Радбезу ООН прокоментували російський удар по «Охматдиту»

Читать на русском
Представниця США в ООН заявила, що російський удар по Охматдиту доводить небажання путіна досягти миру.
Фото: glavcom.ua

Російський диктатор путін не має жодного бажання досягти миру в Україні, що доводить ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві в понеділок, 8 липня.

Про це під час засідання Радбезу ООН заявила постійна представниця США Лінда Томас-Грінфілд.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Ніби раніше були якісь сумніви з цього приводу, але вчорашній удар по «Охматдиту» абсолютно очевидно показує, що путін не зацікавлений у мирі. Він рішуче налаштований ширити смерть й руйнування, продовжуючи свою загарбницьку війну», - сказала Томас-Грінфілд.

Представниця США наголосила, що Вашингтон підтримуватиме Київ, «поки війну не буде припинено й не запанує справедливість». Вона також закликала усі інші держави світу допомагати Україні.

«Ми підтримуватимемо Україну у її зусиллях із захисту кордонів й ми підтримуватимемо її тут у Радбезі», - зазначила дипломатка.

Як відомо, російська делегація хотіла заблокувати участь України у засіданні Раддбезу ООН, ініційованому у зв'язку з масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.

Нагадаємо, 9 липня, Рада безпеки ООН зібралася, щоб обговорити цей воєнний злочин росії.

Також Україна закликала МАГАТЕ провести екстренне засідання через атаку росії на «Охматдит».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: