Кулеба заявив, що рф намагалася заблокувати участь України в засіданні Радбезу ООН

Читать на русском
Російська делегація хотіла заблокувати участь України у засіданні Раддбезу ООН, ініційованому у зв'язку з масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.
Фото: РБК-Україна

Російська делегація хотіла заблокувати участь України у засіданні Ради безпеки ООН, ініційованому у зв'язку з масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

За його словами, росія намагалася зловживати процедурними моментами для недопущення обговорення атаки.

«Думаю, що ця спроба каже сама за себе. Ми її успішно подолали...Засідання важливе тим, щоб історія «Охматдиту» прозвучала дуже потужно додатково, крім вчорашнього дня», – сказав Кулеба.

Міністр додав, що засідання також відіграє важливу роль у мобілізації підтримки України та у питанні відновлення «Охматдиту».

«Я не сумніваюся, що росія сьогодні брехатиме і розповідатиме на Радбезі, що це не вони, як завжди. І цю брехню важливо також світові почути, оскільки Україна має незаперечні докази того, що це була саме рф», – підкреслив він.

Нагадаємо, засідання Ради безпеки ООН, присвячене ракетній атаці росії на Україну, відбулося 9 липня. За останніми даними, в Україні кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару 8 липня сягнула 42.

Внаслідок удару по лікарні «Охматдит» у Києві загинули двоє дорослих: лікар та відвідувач медустанови. Ще 30 травмовано, із них 10 дітей. Сьогодні вдень на території лікарні завершили пошукові роботи.

У Кабміні пообіцяли, що лікарню повністю відбудують, вже зараз на першочергові роботи виділили 100 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: