Україна закликала МАГАТЕ провести екстренне засідання через атаку росії на «Охматдит»

Читать на русском
Керівництво МАГАТЕ має провести екстрене засідання через атаку росії на дитячу лікарню Охматдит 8 липня, заявили в Міненерго.
Фото: t.me/dsns_telegram

Керівництво Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) має провести екстрене засідання через атаку росії на дитячу лікарню «Охматдит» 8 липня.

Про це йдеться у заяві міністерства енергетики України.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Там зазначили, що внаслідок удару було пошкоджено приміщення та обладнання радіологічного центру. Через значні пошкодження системи електропостачання вийшов з ладу охолоджуючий компресор магнітно-резонансного томографа. Крім того, значнихпошкоджень зазнали кабінети та обладнання ультразвукової діагностики.

«Терористична ракетна атака росії не лише ставить під загрозу життя людей, але й є кричущим порушенням основних принципів та цінностей МАГАТЕ, підриваючи саму основу міжнародної ядерної безпеки та захищеності», – пояснили в Міненерго.

Там також зазначили, що «Охматдит» отримував технічну допомогу від МАГАТЕ у рамках програм з радіаційної онкології, ядерної медицини та діагностичної радіології.

Сьогодні, 9 липня, Рада безпеки ООН збереться, щоб обговорити цей воєнний злочин росії.

Також відомо, що Кабінет міністрів виділить 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи в «Охматдиті». Крім того, українці менш як за добу задонатили на відновлення лікарні ще 250 млн гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: