Зеленський зустрівся з новим президентом Словаччини

Читать на русском
Володимир Зеленський у рамках саміту НАТО зустрівся з новим президентом Словаччини Петером Пеллегріні. Лідери засудили масований обстріл українських міст із боку рф.
Фото: Офіс Президента

Під час саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із новим президентом Словацької Республіки Петером Пеллегріні.

Про це йдеться на сайті ОПУ.

Словаччина збільшить обсяги експорту електроенергії в УкраїнуВлада Словаччини має намір збільшити обсяги постачання електроенергії в Україну на тлі регулярних ударів росії по генеруючих потужностях країни.

Лідери засудили масований обстріл українських міст із боку рф, унаслідок якого постраждала, зокрема, дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Також представники країн обговорили можливість лікування частини її пацієнтів у Словаччині.

Зеленський розповів про боротьбу з російським повітряним терором і наголосив на потребі в додаткових системах ППО.

Під час зустрічі президенти відзначили результати спільного засідання урядів, що відбулося у квітні в Братиславі, та обговорили гуманітарну співпрацю між країнами й перспективи спільних проєктів в енергетиці та прикордонній інфраструктурі.

Глава держави подякував Словаччині за підтримку майбутнього вступу України в ЄС.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні у межах саміту НАТО зустрівся із представниками Сенату США. Представники держав обговорили ситуацію на полі бою, американську оборонну підтримку.

Також раніше президент Румунії Клаус Йоганніс під час саміту НАТО дорікнув союзникам за недостатню підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: