Майже 200 поранених та 44 загиблих: у ДСНС озвучили оновлені дані про атаку 8 липня

Читать на русском
За останніми даними, жертвами масштабної атаки росіян на Україну стали 44 особи. Постраждалих вже 196.
фото ДСНС

Внаслідок масованих ракетних ударів росії по Україні 8 липня загинуло 44 особи. Ще 196 людей постраждали.

Про це повідомила керівник пресслужби ДСНС України Світлана Водолага під час брифінгу, повідомляє УНН.

Ракетний удар по «Охматдиту»: СБУ назвала факти, що вказують на відповідальність росіїСБУ має нові докази, що підтверджують цілеспрямований удар росіян по київській лікарні Охматдит.

«8 числа у нас була одна з наймасовіших атак росіян на нашу країну, зокрема на столицю. Під обстріл у ранковий час потрапили Київ, Дніпро, Кривий Ріг та частково Київщина. На жаль, загинули 44 особи та 196 людей постраждали, з них - 10 дітей», – сказала вона.

За її словами, у Києві загинули 33 особи, 125 постраждали, з них 10 дітей. Рятувальники виїжджали до семи районів міста. Було оброблено понад 500 заявок на лінію 101 через влучання та падіння уламків.

Загалом рятувальники працювали на 18 локаціях. Найбільше жертв та постраждалих було у п'яти місцях: дитячій лікарні Охматдит, медичному центрі Адоніс, житловому будинку у Шевченківському районі, у Голосіївському районі та бізнес-центрі на Ушинського.

Нагадаємо, 10 липня стало відомо, що в київській лікарні померла дитина, яка постраждала від російського удару по лікарні «Охматдит» 8 липня.

Мер столиці Віталій Кличко повідомляв, що у лікарнях Києва на стаціонарному лікуванні залишаються майже 40 осіб, які постраждали внаслідок ракетного удару рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: