Україна має план перемоги у війні, але є нюанс – Умєров

Читать на русском
Українська армія здатна перемагати, наша країна має план, але військовим зараз потрібно більше зброї.
фото УП

Влада України має план перемоги у війні проти росії, але для його реалізації потрібно більше зброї. Також не можна втрачати жодної хвилини часу.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

«Ми можемо перемогти. Ми маємо план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І коливання щодо передачі цієї зброї та коливання щодо надання Україні дозволу (бити по цілях в росії – ред.) займає час, а час – вирішальний. Але ми можемо це (перемогти – ред.) зробити», – запевнив він.

За словами Умєрова, зараз Україна використовуватиме дозвіл на удари по території рф на невеликих дистанціях тільки по військових об'єктах.

«Росія вже екскалює цю війну. Вони не зважають на людей, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об'єкти. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати лише військові цілі (у росії – ред.). Вони обстрілюють наші міста та критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО та зброї для захисту наших людей», – додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що 14 бригади ЗСУ все ще не мають достатньо зброї, тому Україна поки не може планувати контрнаступ.

Тим часом втрати росії в Україні перевищили 555 тисяч військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: