Головна ціль – Старокостянтинів: у ЗСУ назвали кількість збитих під час атаки ракет та дронів

Читать на русском
ППО вночі та ввечері збила 5 російських крилатих ракет та 11 дронів. Основним напрямом удару рф  був Старокостянтинів.
Вінниця.info

Росія ввечері 11 липня атакувала Україну 5 ракетами повітряного базування типу Х-101, випущеними літаками стратегічної авіації з району Саратовської області. Крім того, протягом ночі з Приморсько-Ахтарська та Курської області росіяни запустили 19 «шахедів» та безпілотники невстановленого типу.

Про це розповів командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Як часто росія б'є по Україні гіперзвуковими ракетами «Кинджал»На інфографіці – як часто росія використовує для обстрілів України гіперзвукові ракети Кинджал.

Він зазначив, що основним напрямком удару був Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Атаку відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті ракети були збиті у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також ППО збила 11 «шахедів» та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

«Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила», – додав Олещук.

Нагадаємо, внаслідок масованих ракетних ударів росії по Україні 8 липня загинуло 44 особи, ще 196 людей постраждали.

Раніше у Польщі заявили, що не зможуть виконати прохання України збивати російські ракети, які летять у західному напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: