Україна не зможе розпочати контрнаступ до наступного року через повільне постачання зброї – NYT

Читать на русском
Україна не зможе розпочати контрнаступ і відвоювати у росії великі ділянки території до наступного року. Проблема у повільному постачанні західної зброї.
The New York Times

Незважаючи на значну допомогу у сфері безпеки, про яку країни НАТО оголосили цього тижня, Україна не буде готова розпочати контрнаступ чи відвоювати у росії великі ділянки території до наступного року.

Про це пише The New York Times.

У ЗСУ є 14 неукомплектованих зброєю бригад – ЗеленськийЗеленський розповів, що у ЗСУ на сьогодні є 14 бригад, які готуються до контрнаступу, але все ще не укомплектовані зброєю.

Основна проблема полягає в тому, що доставка допомоги – ракет, бойових машин, боєприпасів та засобів ППО – із США та європейських країн на лінію фронту займе тижні, якщо не місяці. При цьому деякі з нещодавно обіцяних озброєнь ще не закуплені і навіть не виготовлені.

«У багатьох випадках ви могли бачити, що ми можемо ухвалювати рішення, але, на жаль, ми не можемо ефективно постачати. Це величезне розчарування для мене особисто, тому що українці чекають, що ця допомога прийде, ця військова техніка потрапить до України, але цього не відбувається», – зазначив президент Литви Гітанас Науседа.

Більшість обіцянок Україні на саміті НАТО були описані як довгострокові зобов'язання щодо безпеки країни протягом наступного десятиліття.

Високопоставлений представник Альянсу заявив, що ця підтримка дозволить Україні наступного року дати відсіч росії, тоді як Україна чекає на прибуття більшої кількості західної зброї і перекидає на фронт більше своїх військ.

Високопоставлений представник Міністерства оборони США заявив, що українці продовжуватимуть оборонятися протягом наступних шести місяців, але в постійному русі на полі бою, який «зрештою не дозволить їм досягти значних успіхів».

Водночас американські чиновники та аналітики вважають, що ситуація на полі бою суттєво змінилася за останні кілька тижнів, оскільки Україна почала отримувати від США допомогу, схвалену Конгресом. Україна змогла сповільнити просування росіян на сході та зупинити їх наступ біля Харкова.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський сказав, що Україна має перспективи для нового контрнаступу, проте поки що потрібно стабілізувати фронт.

Глава Міноборони Рустем Умєров констатував, що Україна має план перемоги у війні проти росії, але для його реалізації потрібно більше зброї.

Інші новини війни: за словами Зеленського, у ЗСУ є 14 бригад, готових до контрнаступу, але неукомплектованих зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: