Військова допомога США дозволить Україні здійснити новий контрнаступ – Салліван

Читать на русском
У Білому дому вважають, що допомога США у розмірі понад 60 млрд доларів посприяє Україні у здійсненні контрнаступу у 2025 році.
Фото: Reuters

Після отримання військової допомоги США на суму понад 60 мільярдів доларів Україна спробує розпочати новий контрнаступ у 2025 році, щоб утримати росію від отримання додаткових переваг цьогоріч.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, цитує Financial Times.

За його словами, у США очікують «російського прогресу» на полі бою попри виділення нової допомоги, оскільки «неможливо відразу перемкнути вимикач». Однак, сказав Салліван, завдяки новій допомозі з Вашингтона Київ матиме спроможність «утримати лінію» та «забезпечити протистояння російському нападу» упродовж 2024 року.

Щодо сценарію війни наступного року, американський посадовець зазначив, що Україна має намір «рухатися вперед, щоб повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї».

«Його коментарі щодо потенційного контрнаступу ЗСУ – це найчіткіша артикуляція Білого дому щодо бачення розвитку конфлікту, якщо Джо Байден переможе на майбутніх виборах президента США», – йдеться у матеріалі.

Також видання зауважило, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування та схвалення Конгресом і Білим домом нових пакетів фінансової допомоги.

Нагадаємо, командувач армії Великої Британії висловив думку, що нова західна військова допомога спрямована на те, щоб Україна вела війну «набагато рішучішим способом» та збільшила кількість далеких ударів по росії.

На початку квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розробила план нового контрнаступу.

4 травня стало відомо, що США ініціювали пакет допомоги Україні на 50 млрд доларів.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що минулорічний план українського контрнаступу потрапив до рук росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: