Глава МЗС Британії озвучив позицію Лондона щодо ударів по цілях у рф ракетами Storm Shadow

Читать на русском
Британія не давала Україні дозволу на удари по території росії ракетами Storm Shadow, але такий варіант обговорюється.
Фото: Sky News

Уряд Британії не давав Україні дозволу на удари по території росії далекобійними ракетами Storm Shadow. Однак такий варіант обговорюється.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Девід Леммі у коментарі Українській правді.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За його словами, питання атак на віддалені аеродроми росії порушувалося під час переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

«Ми останніми днями обговорювали це з президентом Зеленським, і ми зобов'язалися проаналізувати, зважити деякі ідеї. Але я не вдаватимуся до оперативних рішень, і для цього є дуже серйозні причини», – заявив він.

Леммі також дав зрозуміти, що він підтримує думку тих союзників, які виступають проти надмірної обережності через «побоювання ескалації».

«Путін становить системний ризик для європейської безпеки, тому має бути непохитна підтримка України з боку всього Альянсу. Бо якщо ми дозволимо диктаторам і авторитарним лідерам вторгатися до своїх менших сусідів, і якщо путін виграє цю битву, то, боюся, під загрозою опиниться безпека усієї світової спільноти», – резюмував міністр.

Нагадаємо, що нещодавно новий прем'єр-міністр Британії Кір Стармер заявляв, що Україна може використати британські ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території росії.

Також відомо, що росія погрожувала ударами по військових об'єктах Великої Британії у разі ударів по цілях на території країни-окупанта зброєю британського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: