В одному з міст Київщини ввели графіки обмеження водопостачання

Читать на русском
У місті Ірпінь Київської області запроваджуються тимчасові графіки обмеження водопостачання. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин.
Фото: inpoland.net.pl

У місті Ірпінь Київської області запроваджуються тимчасові графіки обмеження водопостачання.

Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин у Facebook.

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

Він розповів, що у населеному пункті спостерігається критичне падіння тиску у мережі водопостачання через довготривалі відключення електрики та надмірний полив.

Для стабілізації ситуації у місті вводяться такі графіки:

  • з 17:00 до 22:00 – вода матиме достатній тиск;
  • з 22:00 – вода подаватиметься із заниженим тиском (на верхніх поверхах можлива її повна відсутність), щоб встигнути наповнити резервуари на наступну добу.

«На балансі Ірпіньводоканалу перебуває сотні об’єктів. Критична інфраструктура водоканалу, яка відповідає за подачу води у водопровідну мережу міста, має потужні генератори і працює безперебійно. Але забезпечити генераторами всі відключені свердловини (їх 60), й головне контролювати їхню роботу – задача практично непідйомна для наших ресурсів», – пояснив Маркушин.

Він додав, що для повного повернення тиску потрібна робота одночасно всіх свердловин та виділення додаткових коштів на паливо для генераторів. Гроші будуть направлені вже на наступній сесії.

Нагадаємо, сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівництво українських міст встановлювати альтернативні джерела енергії для забезпечення безперебійного електропостачання об'єктів критичної інфраструктури.

У Кабміні також недавно анонсували скорочення тривалості відключень світла. А в Укренерго не виключають, що у вересні-жовтні відключень не буде взагалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: