Укренерго на сьогодні збільшило обсяги відключень світла через аномальну спеку

Читать на русском
В Укренерго збільшили обсяг обмежень — чотири черги відключення світла будуть застосовувати з 14:00 до 24:00, а не з 16 години.
vctr.media

Сьогодні, 12 липня, обленерго почнуть застосовувати чотири черги відключень світла одночасно з 14:00 до 24:00, а не з 16 години, як анонсувалося вчора.

Про це попередили в Укренерго.

Буде поглиблена перевірка: деякі обленерго підозрюють у несправедливих відключеннях світлаДерженергонагляд підозрює, що деякі обленерго не зовсім вірно застосовували графіки погодинних відключень світла – буде поглиблена перевірка.

В решту годин будуть застосовувати три черги відключень.

«Споживання електроенергії в країні – на максимальній позначці для літнього періоду. Причина – аномальна спека в Україні та Європі за значного дефіциту енергії в українській енергосистемі внаслідок російських масованих ударів», – зазначили у компанії.

За прогнозом, сьогодні споживання залишатиметься високим і значно перевищуватиме існуючу потужність у системі для його покриття. Імпорт електроенергії заплановано протягом доби із Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 25089 МВт*год.

Нагадаємо, покращення ситуації в енергосистемі прогнозується у 20-х числах липня.

Не виключено також, що у вересні-жовтні енергетики взагалі застосовуватимуть графіки відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: