У Міноборони розповіли, які рішення саміту НАТО щодо України вважають ключовими

Читать на русском
Країни-члени НАТО ухвалили відразу кілька важливих рішень щодо України на саміті у Вашингтоні, вважають у Міноборони.
Фото: uacrisis.org

Країни-члени НАТО ухвалили відразу кілька важливих рішень щодо України на саміті у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про фіксацію незворотності євроатлантичного курсу України.

Таку думку висловила заступник міністра оборони Наталія Калмикова, її цитує Укрінформ.

Підсумкова декларація саміту НАТО: що говориться про членство УкраїниКраїни НАТО визнали, що майбутнє України – в Альянсі, і обіцяли підтримувати її на незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції.

За її словами, ті ініціативи, які були зафіксовані, зокрема у питаннях безпеки та підготовки для України, «це дуже важлива та ключова для нас функція».

«Ми зараз це активно опрацьовуємо з нашого боку для того, щоб справді питання підготовки інфраструктури, логістики, постачання вийшли на новий рівень. Це відомо в українському публічному середовищі як Місія НАТО для України», – сказала Калмикова.

Чиновниця додала, що ще одним ключовим рішенням для України можна вважати виділення додаткових систем ППО.

«Це важливий момент для нашого планування майбутніх кроків як з погляду бойових дій, так і з погляду захисту інфраструктури, цивільного населення, яке перебуває у нас майже на передовій разом із військовими», – резюмувала вона.

Крім того, в Міноборони раді, що країни НАТО ухвалили рішення про гарантії довгострокової допомоги з безпеки на рівні 40 мільярдів євро.

«Фіксація таких зобов'язань теж для нас важлива, тому що нам необхідно планувати, нам потрібно розуміти, який внутрішній ресурс ми використовуємо, який ресурс за двосторонніми угодами безпеки ми використовуємо, які ресурси готові надавати партнери з усього світу», – заявила Калмикова.

Нагадаємо, Європейський Союз та ще 21 держава на саміті НАТО підписали Український договір (Ukraine Compact), який координуватиме та прискорюватиме їхню допомогу Україні в обороні.

Також повідомлялося, що президент Джо Байден на відкритті саміту НАТО заявив про передачу Україні додаткових Patriot та інших систем ППО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: