Столтенберг анонсував підписання нового оборонно-промислове зобов'язання на саміті НАТО

Читать на русском
Усі країни-члени НАТО на саміті у Вашингтоні підпишуть нове зобов'язання щодо оборонної індустрії.
ArmyInform

Під час саміту НАТО, що відбуватиметься упродовж 9-11 липня у Вашингтоні, всі члени Північноатлантичного Альянсу підпишуть нове оборонно-промислове зобов’язання.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час відкриття Форуму оборонної промисловості.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

«Усі країни-члени НАТО підпишуть нову оборонно-промислове зобов’язання. І це буде запорукою, яка допоможе зробити нашу галузь у Європі та Північній Америці сильнішою, інноваційнішою та здатною до масштабного виробництва», - сказав Столтенберг.

Згідно з його словами, першим основним елементом цієї обіцянки є збільшення витрат на оборону. Другою складовою буде те, що країни НАТО «мають витрачати краще, витрачаючи більше разом».

«Це частково для того, щоб ми могли фактично підписати великі довгострокові контракти, а також могли використовувати ефект масштабування, працюючи разом з оборонною промисловістю», - зазначив генсек НАТО.

Зазначається, що торік Агенція НАТО з підтримки та постачання погодила контракти на суму понад 11 мільярдів доларів на боєприпаси та засоби. Він відзначив, що країни НАТО можуть використовувати ефект масштабу та збільшити попит на довгострокові контракти, працюючи разом.

Як відомо, сьогодні, 9 липня у Вашингтоні стартував ювілейний саміт НАТО. Він триватиме по 11 липня.

Раніше Зеленський розповів, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО.

За даними ЗМІ, у проєкті комюніке саміту НАТО шлях України до членства називають «незворотнім». Анонсувалося також створення нового командування у Вісбадені для координації постачання військової техніки до Києва та навчання українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: