Столтенберг висловився про мирні переговори з рф

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна не може допустити нових Мінських угод.
Фото: GETTY IMAGES

Глава НАТО Йенс Столтенберг у п’ятницю, 5 липня, прокоментував заклики змусити Україну відмовитися від земель або майбутнього членства в НАТО в обмін на припинення війни російським лідером володимиром путіним.

Про це пише Politico.

«Хочемо знати, до чого готуватися»: Зеленський готовий зустрітися з Трампом, щоб почути його мирний планЗеленський заявив, що Дональд Трамп має озвучити свій план припинення війни. Але пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.

«Ми не можемо допустити Мінськ-3. Немає жодних ознак того, що путін... готовий вести переговори про мир», - сказав генсек НАТО на пресконференції.

Російський диктатор володимир путін минулого місяця виклав свої умови для припинення війни, проте це означало б капітуляцію України.

Столтенберг вказав на попередню поведінку Москви, щоб виправдати неможливість погодження Києва на умови.

«Ми бачили модель російської агресивної поведінки проти України. Війна почалася не в 2022 році, вона почалася в 2014 році, коли вони вперше незаконно анексували Крим, потім через кілька місяців увійшли на схід Донбасу, домовилися про припинення вогню — Мінськ 1 — порушили це, пішли... ще далі на захід, погодили Мінськ-2, чекали сім років, а потім розпочали повномасштабну атаку і взяли ще більше», — сказав Столтенберг.

«Те, що нам зараз потрібно, це насправді щось надійне, де війна припиняється, а росія припиняє свою агресію, і тому, коли закінчаться бойові дії, нам потрібна безпека, нам потрібно дати можливість українцям стримувати, але нам також потрібні певні гарантії безпеки. для України», - додав він.

Нагадаємо, видання Politico написало, що Трамп та путін ведуть переговори про те, яку частину української території росія може залишити собі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Трамп має виступити зі своїм планом щодо якнайшвидшого припинення українсько-російської війни. Але будь-яка його пропозиція не повинна порушувати суверенітет України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: