У Пентагоні пояснили, чому США не дають Україні бити американською зброєю вглиб росії

Читать на русском
США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.
Фото: Міноборони США

США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

Таку заяву зробив речник Пентагону Пет Райдер в інтерв'ю Голосу Америки.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Ми продовжуємо на дуже регулярній основі говорити з нашими українськими партнерами про їхні потреби, коли йдеться про захист суверенної території України та повернення окупованих територій. І ми крок за кроком працювали з українцями, щоб зрозуміти їхні потреби», – сказав Райдер.

При цьому він зазначив, що Вашингтон поки не має наміру змінювати своє рішення - Україна може застосовувати американську зброю тільки по прикордонних територіях росії.

«Але наша політика щодо ударів на великі відстані не змінилася. Думаю, тут важливо розуміти, що ми не хочемо бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України. Гадаю, це те, на що нам усім потрібно зважати і ставитися до цього дуже серйозно», – заявив представник Пентагону.

Він також наголосив, що США не мають наміру недооцінювати загрозу, яку росія становить для України.

«Тому ми працюватимемо з Україною і надалі, щоб вона мала все необхідне для захисту своєї суверенної території та свого народу», – резюмував Райдер.

Нагадаємо, у Зеленського сподіваються отримати дозвіл США бити вглиб росії найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що США не забороняли завдавати ударів по російських НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: