Президентка Грузії оскаржить скандальний закон про «іноагентів»

Читать на русском
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі оскаржить так званий закон про іноагентів у конституційному суді.
Фото: EPA

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі планує оскаржити закон про «іноагентів» («Про прозорість іноземного впливу») у конституційному суді. Позов уже сьогодні буде направлено до суду.

Про це президент повідомила в ефірі TV Pirveli.

Грузія дрейфує у бік росії: чому в Тбілісі проходять масові вуличні протестиУ Грузії вже кілька тижнів тривають масштабні протести. Причина та реакція світу – на інфографіці.

За словами Зурабішвілі, закон про «іноагенти» антинаціональний і несумісний з конституцією. Його буде оскаржено. І якщо Конституційний суд ухвалить скаргу президентки, захищатиме інтереси Зурабішвілі адвокат Ека Беселія.

«Сьогодні позов буде направлено до суду, і я сподіваюся, що незабаром буде призначено судове засідання, що ця справа і цей позов буде розглянуто швидко, бо час дуже важливий. Як буде представлений у цьому процесі президент, ми побачимо, проте він реально бере участь у цьому процесі і, природно, знизить зусилля, щоб уникнути тієї шкоди, яку цей закон завдав країні», – заявила адвокат президентки Грузії.

Вона висловила думку, що суд не повинен використовувати літній період як нагоду відкласти розгляд справи.

Нагадаємо, 14 травня парламент Грузії проголосував у третьому читанні скандальний закон про «іноагентів». Після цього у Тбілісі розігнали чергову акцію протесту. Вже 18 травня президентка Грузії наклала вето на закон. Але 28 травня депутати більшістю голосів подолали вето та остаточно ухвалили скандальний закон про «іноагентів». 3 червня глава парламенту Грузії підписав його.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: