Суд у США закрив справу проти Трампа стосовно зберігання секретних документів

Читать на русском
Суд в американському штаті Флорида закрив справу проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо незаконного зберігання секретних документів.
Фото: AP

Суд в американському штаті Флорида закрив справу проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо незаконного зберігання секретних документів.

Про це повідомляє CNN.

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборахВерховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп зможе висувати свою кандидатуру на виборах-2024 у всіх без винятку штатах.

Відомо, що відповідне рішення ухвалила федеральна суддя Ейлін Кеннон, яку свого часу призначив саме Трамп.

У своїй ухвалі Кеннон вказала, що залучення до процесу спеціального прокурора Джека Сміта порушило Конституцію. До цього адвокати Трампа стверджували, що Сміт не може вести справи, оскільки його призначення не затверджував Конгрес.

Журналісти зазначають, що багато експертів з правових питань вважали справу про секретні документи найсильнішою із чотирьох справ, які розглядалися проти колишнього президента.

Нагадаємо, йдеться про звинувачення експрезидента США у тому, що він «переміщував коробки з документами» з Білого дому у свій маєток у Мар-а-Лаго у штаті Флорида. Прокуратура вилучила з приміщення Трампа понад 300 матеріалів із грифом «цілком таємно», які він мав здати до Національного архіву після складання повноважень президента США.

Серед документів були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних противників, плани Пентагону та інші матеріали, що вказують на потенційну вразливість країни до військової атаки.

Наприкінці у травні суд присяжних Манхеттена визнав Трампа винним за всіма 34 пунктами іншої справи, пов'язаної з фальсифікацією бізнес-звітності в Нью-Йорку.

А у лютому суд у Нью-Йорку зобов'язав Дональда Трампа виплатити майже 455 мільйонів доларів США штрафу у справі про шахрайство з оцінкою вартості його майна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: