Зеленський про можливе президентство Трампа: я цього не боюся

Читать на русском
Україна готова будувати відносини з експрезидентом США Дональдом Трампом у разі його приходу до влади за підсумками осінніх виборів.
Фото: РБК-Україна

Україна готова будувати відносини з експрезидентом США Дональдом Трампом у разі його приходу до влади за підсумками осінніх виборів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 15 липня.

Зеленський розкритикував «мирний план» Трампа з примусом України до поступок агресоруЗеленський переконаний, що російський диктатор володимир путін не зупиниться в разі перемоги у війні в Україні і піде далі, а ймовірна домовленість Трампа з путіним не зупинить агресора.

«Що стосується закінчення війни та того, яке бачення у потенційного президента, одного з кандидатів у президенти Трампа: спільні речі мені зрозумілі. Я думаю, що якщо пан Дональд Трамп стане президентом, то ми будемо працювати. Я цього не боюся», – сказав Зеленський.

За його словами, серед Республіканської партії, до якої належить і Трамп, є різні позиції, у тому числі і «більш праві, радикальні». Незважаючи на це, як республіканці, так і демократи в цілому підтримують Україну та її боротьбу з російською агресією.

«У мене була зустріч із великою кількістю губернаторів від республіканців. З великою повагою вони ставляться до України, народу України, наших воїнів, до мене. І я бачу, що відповідні відносини ми розвиватимемо незалежно від того, який буде результат, а саме який буде вибір народу США у листопаді. Тому я тут великих загроз не бачу», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно на Трампа скоїли замах у Штатах. Зеленський вже відреагував на інцидент, наголосивши, що «насильству немає виправдань».

Раніше український лідер заявив, що готовий зустрітися з Трампом, щоби почути його мирний план.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: