«Я мав померти»: Трамп розповів, як він пережив «сюрреалістичний» замах

Читать на русском
Дональд Трамп в інтерв'ю розповів, як пережив замах. Він сказав, що від загибелі його врятував поворот голови вправо та похвалив дії співробітників Секретної служби.
Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп розповів про те, як пережив «вкрай сюрреалістичний досвід», коли в нього стріляли на передвиборному мітингу в Пенсильванії.

Інтерв'ю він дав The New York Post.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

За словами політика, лікар у лікарні назвав подію «дивом»: він сказав йому, що він ніколи не бачив, щоб хтось вижив після влучання з AR-15.

Під час інтерв'ю, зазначають журналісти, на голові Трампа була біла пов'язка, яка закривала його праве вухо. Але команда експрезидента заборонила робити фото.

«Я не маю бути тут, я маю бути мертвим. Я маю бути мертвим», – сказав Трамп.

Він розповів, що його вбили б, якби під час виступу він не повернув би голову трохи вправо, щоб прочитати таблицю про нелегальних іммігрантів. У цей момент стався постріл, який мав стати смертельним, але куля лише відірвала невеликий шматочок вуха.

Трамп сказав, що коли агенти Секретної служби відводили його зі сцени, він все ще хотів продовжити спілкування з прихильниками, але йому сказали, що це небезпечно і що треба їхати до лікарні.

Експрезидент також назвав співробітників Секретної служби «захисниками» та похвалив їх за їхні дії та вбивство стрільця.

«Вони зробили фантастичну роботу. Це сюрреалістично для всіх нас», – додав він.

Трамп також прокоментував уже знакову фотографію, на якій він піднімає кулак і тричі каже «Боротьба», доки агенти намагаються вивести його зі сцени. «Багато хто говорить, що це найбільш знакова фотографія, яку вони коли-небудь бачили. Вони мають рацію, і я не помер. Зазвичай потрібно померти, щоб отримати знакову фотографію. Я просто хотів продовжити говорити, але в мене вистрілили», – сказав він.

Він зазначив, що цінує дзвінок президент Джо Байдена: назвав розмову «прекрасною», а Байдена «дуже люб'язним». Трамп припустив, що відтепер передвиборна кампанія між ними може мати більш «цивілізований характер».

Нагадаємо, підозрюваний у спробі вбивства Трампа був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. Перші деталі розслідування замаху розповіли у ФБР.

ЗМІ вважають, що замах на Трампа є найбільш приголомшливим провалом Секретної служби за десятиліття.

Президент США Джо Байден доручив підвищити рівень захисту Трампа та переглянути заходи безпеки на з'їзді республіканців. Сам Трамп має намір відвідати з'їзд, незважаючи на поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: