Трамп з'явиться на з'їзді республіканців попри замах

Читать на русском
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що попри замах на вбивство у суботу, 13 липня, таки виступить на з'їзді республіканців.
Фото: AP

Колишній президент США Дональд Трамп з'явиться на з'їзді республіканців у Мілуокі, попри замах на вбивство у суботу, 13 липня.

Про це Трамп повідомив у соцмережі Truth Social, передає CNN.

Трамп прокоментував замах та свій стан після ньогоДональд Трамп прокоментував замах, який трапився під час його виступу у штаті Пенсильванія. Відомо, що він поранений у праве вухо та втратив багато крові.

Колишній президент США заявив, що він збирається в Мілуокі, штат Вісконсін, у неділю, як і було заплановано, після того, як спочатку розглядав можливість відкласти свою поїздку після замаху.

«Грунтуючись на вчорашніх жахливих подіях, я збирався відкласти свою поїздку до Вісконсіна та Національний з’їзд Республіканської партії на два дні, але щойно вирішив, що я не можу дозволити «стрілку» або потенційному вбивці змусити змінити розклад, або щось інше. Тому я вирушаю до Мілуокі сьогодні о 15:30 за розкладом», – йдеться у повідомленні Трампа.

Зазначають, що відповідний пост з'явився після того, як голова Республіканської партії Вісконсина Браян Шіммінг заявив, що в розклад національного з'їзду Республіканської партії не вноситься серйозних змін.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата у президенти США Дональда Трампа у Пенсільванії пролунали постріли. Трамп упав на землю, коли оголошував промову. Його швидко закрили собою і вивели охоронці зі сцени. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Президент США Джо Байден зробив низку заяв на тлі замаху, зокрема наказав посилити захист Трампа та ретельно переглянути усі заходи безпеки на з'їзді республіканців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: