Замах на Трампа: у ФБР розповіли перші деталі розслідування

Читать на русском
У ФБР повідомили перші деталі розслідування замаху на Дональда Трампа. Агенти розглядають справу як внутрішній теракт та замах на вбивство.
Фото: REUTERS

У суботу, 13 липня, було скоєно замах на колишнього президента США Дональда Трампа. ФБР розповіли деякі деталі розслідування справи.

Про це повідомляє The New York Times.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

Агенти ФБР розслідують стрілянину на мітингу як можливий внутрішній теракт і замах на вбивство.

Офіційні особи ФБР також заявили, що вони не знайшли доказів того, що стрілець мав проблеми з психічним здоров’ям. Його телефон, гвинтівка та вибуховий пристрій, знайдений серед його речей, були відправлені в лабораторію в Квантіко, штат Вірджинія. Сім’я нападника співпрацювала з розслідуванням.

Представники ФБР підтвердили, що напівавтоматичну гвинтівку AR-15, знайдену біля тіла нападника, придбав його батько — тип зброї, характерний для багатьох масових розстрілів. Наразі невідомо, чи дав батько зброю своєму синові, чи її було взято без дозволу.

Офіційні особи також заявили, що вони не бачать жодних ознак того, що 20-річний стрілець, ідентифікований як Томас Метью Крукс з Бетел-парку, штат Пенсільванія, був частиною будь-якої більшої змови, і що їхнім головним пріоритетом було і залишається визначення його мотивів.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата у президенти США Дональда Трампа у Пенсільванії пролунали постріли. Трамп упав на землю, коли оголошував промову. Його швидко закрили собою і вивели охоронці зі сцени. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

Попри замах, Дональд Трамп заявив, що з'явиться на з'їзді республіканців у Мілуокі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: