Засуджено експравоохоронця, за вказівкою якого «беркутівці» перешкоджали роботі депутатів

Читать на русском
До 8 років позбавлення волі засуджено експравоохоронця, за вказівкою якого беркутівці перешкоджали діяльності народних депутатів України.
Getty Images

Суд визнав винним колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Києві в організації вчинення підлеглими працівниками дій, які виходять за межі наданих повноважень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у понеділок, 15 липня.

У десятках справ Майдану може спливти термін давності без вироку – Офіс генпрокурораТермін давності скоро закінчиться майже у 60 справах часів Майдану. Але це не стосується колишнього президента Януковича та членів його команди.

Зокрема, у суді довели, що 19 серпня 2013 року, намагаючись перешкодити народним депутатам взяти участь у сесії Київради, він надав незаконні вказівки підлеглим не допустити їх до приміщення, застосовуючи насильство.

На виконання цих вказівок працівники ПМОП «Беркут» ГУ МВС України в м. Києві, за безпосереднього керівництва засудженого, перебуваючи біля центрального входу КМДА, заблокували вхід до адміністративної будівлі, вишикувавшись у декілька ланцюгів

За допомогою спеціальних металевих конструкцій та спецзасобів силовики відтіснили депутатів від проходу до будівлі, завдаючи при цьому потерпілим тілесних ушкоджень та фізичного болю.

Фігуранта справи засудили до 8 років позбавлення волі. Він також позбавлений права перебувати на посадах у правоохоронних органах строком на три роки з позбавленням спеціального звання «полковник».

Раніше засудженого також притягли до кримінальної відповідальності за скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів під час масових акцій протесту на Майдані у 2013-2014 роках, зокрема за організацію вбивств та замахів на вбивства протестувальників. Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні розглядається в суді.

Нагадаємо, в ДБР повідомляли, що встановлені беркутівці, які перші почали стріляти по активістах Майдану. До цього стало відомо, що Офіс генпрокурора оскаржуватиме закриття справи проти беркутівців за розгін Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: