Чехія збудує на території України патронний завод та налагодить виробництво штурмових гвинтівок

Читать на русском
Україна та Чехія розширять співпрацю в оборонній сфері – Прага має намір побудувати на території нашої країни два нові підприємства.
Фото: globalnews.ca

Україна та Чехія розширять співпрацю у сфері виробництва озброєння – Прага має намір побудувати на території нашої країни два оборонні підприємства.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ході пресконференції з головою чеського уряду Петером Фіалою.

Патронний завод в Україні: як намагаються реалізувати проєктЄдиний патронний завод в Україні залишився в Луганську. Як намагаються побудувати новий – на інфографіці.

Він розповів, що на переговорах обговорив з Фіалою військову допомогу Україні та нові проєкти у сфері ОПК.

«Сьогодні є дві угоди у сфері оборонної промисловості. В Україні буде збудовано новий патронний завод – угода підписана з Укроборонсервіс. Другий договір – це виробництво в Україні штурмових гвинтівок», – заявив Шмигаль.

Прем'єр додав, що сторони обговорили зовнішньополітичну та економічну співпрацю, а також проєкти у гуманітарній сфері та медицині.

Нагадаємо, у травні ЗМІ повідомляли, що Україна після повномасштабного вторгнення росії почала створювати мережу секретних підземних заводів із виробництва зброї.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що виробник вітчизняних САУ «Богдана» зараз є лідером у Європі за кількістю випущених одиниць артилерійських установок на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: