На фронті відбулося 110 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Протягом доби противник завдав по території України 63 авіаційні удари (задіяв, зокрема, 102 КАБи), використав для ураження 373 дрони-камікадзе, а також здійснив 3101 обстріл по позиціях наших військ і населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби понеділка, 15 липня, на фронті сталося 110 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. Найгарячіша ситуація у цей день залишалася на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Згідно з даними Генштабу, протягом доби противник завдав по території України 63 авіаційні удари (задіяв, зокрема, 102 КАБи), використав для ураження 373 дрони-камікадзе, а також здійснив 3101 обстріл по позиціях наших військ і населених пунктах.

Генштаб анонсував перевірку 59-ї ОМПБр після заяв про великі втратиГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив перевірити заяви про втрати серед особового складу 59-ї ОМПБр.

На Харківському напрямку агресор 16 разів атакував неподалік Глибокого та Вовчанська. Три бойових зіткнення біля Вовчанська тривають.

На Куп’янському напрямку загарбники протягом дня чотири рази намагалися просунутися до наших позицій неподалік Стельмахівки та Петропавлівки. Дві атаки успішно відбито Силами оборони. Бої продовжуються.

На Лиманському напрямку ворог атакував п’ять разів в районах Невського та Тернів. Ще точаться три боєзіткнення, всі інші - наші воїни зупинили.

На Сіверському напрямку противник шість разів впродовж дня намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Роздолівки, Верхньокам’янського та Спірного. Один бій ще триває. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку зафіксовано шість бойових зіткнень. П’ять атак окупантів в районах Григорівки та Часового Яру успіху не мали. Триває бій біля Часового Яру. Загарбники зазнають втрат.

На Торецькому напрямку наші війська відбивали 12 атак противника поблизу Північного та Нью-Йорка. Сім атак зазнали невдачі, решта - ще тривають.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Усього від початку доби, окупанти 31 раз намагалися вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Яснобродівка. Наразі, 23 атаки ворога відбито, вісім боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку ворог 14 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районі Красногорівки та Парасковіївки. Дві атаки біля Парасковіївки досі тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбивали сім атак противника поблизу Водяного, Костянтинівки та Макарівки, два боєзіткнення продовжуються.

Тричі окупанти безуспішно штурмували наші позиції на Оріхівському напрямку, в районі Малої Токмачки та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три штурми ворожої піхоти було відбито українськими воїнами.

Нагадаємо, російська армія з початку вторгнення в Україну втратила 560 тисяч 290 військовослужбовців. За останню добу було ліквідовано приблизно 1200 окупантів.

Також стало відомо, що ЗСУ мають шанси, щоб відсунути окупантів з Часового Яру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: