Російські війська готують нові підрозділи для атак у Вовчанську – ЗСУ

Читать на русском
Російські військові на Харківському напрямку продовжують наступальні дії, вони готують нові підрозділи до атак у Вовчанську.
Reuters

Російські військові на Харківському напрямку продовжують наступальні дії, вони готують нові підрозділи до атак у Вовчанську.

Про це повідомляє у Telegram-каналі оперативне-тактичне угруповання «Харків».

Два місяці від початку нового наступу рф на Харківщині: яких втрат зазнали росіяниОрієнтовні втрати російської армії на Харківському напрямку за два місяці становлять понад 2930 окупантів.

Відомо, що станом на 13 липня ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 МСП 47 МСД та 138 ОМСБр 6А до атак у Вовчанську.

Військові продовжують заходи з посилення стійкості оборони. Натомість противник продовжує завдавати ударів. В угрупуванні зафіксували 19 ворожих авіаційних ударів (43 КАБи) в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке. Також окупанти завдали 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів.

Тим часом війська рф зазнають втрат. На Харківському напрямку вони склали 112 осіб (вбитими та пораненими). Крім цього ворог втратив 2 танки, 1 ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, 1 засіб ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА. Також було знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції безпілотників.

Нагадаємо, з 10 травня росіяни розпочали наступ на півночі Харківщини, але загрузли у битвах за Вовчанськ. Наразі ворог виводить з міста деякі підрозділи. Пізніше портал Deep State написав, що росія, можливо, спробує наступати на Борову.

Згодом стало відомо, що ЗСУ зламали першочергові наміри ворога, які стосувалися наступу на селище Борова на Харківщині, але від ідеї дестабілізації ситуації рф не відмовилася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: