Апеляційна палата залишила під арештом начальника управління Рівненської митниці

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, застосованого до посадовця регіональної митниці.
фото: 7dniv.rv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, не зазначаючи прізвища фігуранта.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Дзюбу.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Дзюбу на два місяці. Альтернативою йому визначили майже 15 млн грн застави. Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу захисника на ухвалу слідчого судді ВАКС від 4 липня 2024 року про застосування до начальника одного з управлінь Рівненської митниці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 14,99 млн грн. За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцю Рівненської митниці. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: