Жеваго оскаржив заочний арешт у справі судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на обрання заочного запобіжного заходу олігарху.
фото: 24tv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на заочне взяття під варту олігарха Костянтина Жеваго у справі про надання неправомірної вигоди колишньому голові, судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Жеваго. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення. Засідання з розгляду апеляції призначено на 10:00 17 липня. Скаргу розглядатиме колегія у складі: головуючий суддя Олександр Семенников, судді Інна Калугіна і Дмитро Михайленко.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Жеваго про підозру в наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: