У Генштабі відповіли, коли можуть накласти арешт на майно або рахунки військовозобов'язаного

Читать на русском
Накласти арешт на майно або рахунки військовозобов'язаного можуть лише у разі несплати штрафу за неоновлені дані.
Фото: dyadkovychi.org.ua

Якщо військовозобов'язаний не сплатить штраф за неоновлені дані, справу можуть передати до органів державної виконавчої служби. Це може призвести до арешту майна або рахунків боржника.

Про це розповіла підполковник юстиції представник Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних Сил України Ірина Гарбуз в ефірі телемарафону.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Вона уточнила, що сума штрафу за статтею 210 Кодексу України про адміністративне правопорушення за перше порушення становить 17 000 грн, за повторне протягом року – 25 500 грн.

«Якщо громадянин не сплачує штраф, справу може бути передано до органів державної виконавчої служби. У такому разі на майно чи рахунки боржника може бути накладено арешт», – пояснила Гарбуз.

Нагадаємо, 16 липня спливає двомісячний термін, протягом якого військовозобов'язані громадяни України мали оновити свої військово-облікові дані.

У Міноборони нагадували, що автоматичне накладення штрафів за не оновлення військово-облікових даних до 16 липня не передбачається. Штрафи можуть бути накладені протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення та до одного року з моменту його скоєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: