Рада звільнила від податків та ПДВ ввезення енергетичного обладнання

Читать на русском
Рада ухвалила правки про звільнення від податків та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетичних об'єктів.
фото Укренерго

Рада ухвалила в цілому законопроєкти щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення товарів для потреб виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. Також звільняються від ПДВ та мита обладнання для енергетики, яке завозять в Україну.

Про це повіомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

«Рада прийняла в цілому законопроект №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. Там так само є правки про звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики», – написал він.

За його словами, сюди відноситься:

  • електрогенераторне обладнання;
  • обладнання для вітро та сонячної генерації;
  • акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).
  • обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Кабмін звільнив від імпортних мит та ПДВ комплектуючі для генераторів. У червні цього року повідомлялося, що Україна отримає від ЄС сонячні панелі та генератори. При цьому росія не припиняє атакувати енергооб'єкти України, союзники обіцяли допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: