Україна отримає від ЄС сонячні панелі та генератори – фон дер Ляйєн

Читать на русском
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила про нову допомогу від ЄС, яка спрямована на підтримку енергосистеми.
Колаж 24 каналу

Європейський союз готовий підтримати енергосектор України та передасть генератори, тисячі сонячних панелей та фінансову допомогу.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на Конференції з відновлення України у Берліні у вівторок, 11 червня, пише Європейська правда.

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

За її словами, ЄС прагне допомогти децентралізувати енергосистему України та таким чином підвищити її стійкість.

«Ми надаємо ще 1000 генераторів для термінового виробництва електроенергії. І тисячі сонячних панелей ось-ось прибудуть до України», – додала вона.

Також ЄС мобілізує фінансову силу, щоб допомогти Україні вистояти та відновитися.

«Це, звичайно, передбачає також постійну матеріальну підтримку з огляду на систематичні атаки рф на українську енергосистему. Ми вже зібрали близько 500 мільйонів євро на термінові ремонтні роботи», – сказала Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує за допомогою партнерів цього року побудувати до одного гігавата газової маневреної генерації. Прем’єр Денис Шмигаль озвучив стратегію для посилення української енергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: