Відпочивав на Карибах під виглядом відрядження: судді з Броварів повідомили про ще одну підозру

Читать на русском
Судді Броварського суду повідомили про нову підозру через підробку документів. Він із адвокатом зробив фальшиве запрошення на конференцію, що виїхати на відпочинок за кордон.
Фото: СБУ

Правоохоронці повідомили про нову підозру судді Броварського міськрайонного суду Київської області. За даними слідства, він причетний до шахрайства та підробки документів.

Про це повідомляють СБУ, Офіс генпрокурора та Держбюро розслідувань.

Корупція серед суддів: хто вже отримав вирок за хабарництвоНа інфографіці Слово і діло – суддям яких судів ВАКС оголосив вирок за корупційні злочини.

«За даними слідства, суддя вирішив відпочити за межами країни під виглядом службового відрядження. Він запланував подорож на круїзному судні островами у Карибському морі Атлантичного океану. Разом зі своїм знайомим адвокатом суддя підготував фальшиве запрошення на конференцію, яке стало підставою для видання наказу про службове відрядження та забезпечило йому подальший незаконний виїзд за кордон під час воєнного стану. У подальшому суддя використав підроблені документи для незаконного перетину кордону», – розповіли правоохоронці.

У СБУ уточнили, що суддя підробив запрошення на участь у конференції з питань допомоги переселенцям, сім'ям із дітьми та дітям-сиротам з України до ЄС.

Судді та його спільнику адвокату повідомили про підозру за двома статтями: підробка та використання підроблених документів за попередньою змовою, а також шахрайство (ч. 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2) ст.190 КК України).

Ім'я суддя не вказано, але ймовірно йдеться про Володимира Сердинського. У вересні 2023 року цього ж суддю викрили на хабарі, який він отримав за ухвалення «правильного» рішення у майновій суперечці.

Вища рада правосуддя відсторонила його від роботи до кінця розгляду його справи. У січні справу було направлено до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: