У ВМС розповіли, де зараз знаходиться останній сторожовий корабель росіян з Криму

Читать на русском
Сторожовий корабель рф, який вчора вивели з окупованого Криму, зайшов у пункт базування в Новоросійську.
Суспільне

Сторожовий корабель Чорноморського флоту, який окупанти вивели з Криму, зайшов до пункту базування в Новоросійськ. У Криму ще лишається п'ять великих десантних кораблів, які стоять на ремонті.

Про це розповів представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 16 липня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Ми можемо констатувати, що на вечір він все ж таки зайшов у пункт базування в Новоросійську. Супроводжували його одиниці допоміжного флоту... Можна бачити, що останніми вони забирають ті активи, які мають ще хоч якусь цінність, бо сторожовий корабель має різноманітне озброєння. Він здатний вести протичовнову боротьбу і теоретично це така потужна бойова одиниця», – сказав Плетенчук.

За його словами, ймовірно, з Криму вивели корабель «Ладний».

Також він додав, що у Криму можуть залишатися ворожі кораблі, але це судна забезпечення. Вони не мають озброєння. Крім того, у Криму лишаються 5 великих десантних кораблів, але їх ніяк не можуть доремонтувати.

Нагадаємо, 15 липня останній сторожовий корабель Чорноморського флоту рф вийшов з окупованого Криму. Раніше у ВМС розповіли, як росіяни намагалися захистити кораблі військового флоту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: