Україна повернула з російського полону ще 95 захисників

Читать на русском
У середу, 17 липня, відбувся черговий обмін полоненими, внаслідок якого Україна повернула із російського полону ще 95 військових.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У середу, 17 липня, відбувся черговий обмін полоненими, внаслідок якого Україна повернула із російського полону ще 95 військових.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Він уточнив, що додому повернулися як воїни Збройних сил України, так і представники Національної гвардії та прикордонники.

Зеленський подякував команді, яка займається обмінами, а також Об'єднаним Арабським Еміратам за посередництво.

«Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх», – написав Зеленський.

У Коордштабі доповнили, що всі звільнені – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

«Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО», – зазначено у повідомленні.

Зазначається також, що більшість бійців перебувала у полоні з 2022 року, багато хто з них страждає від наслідків поранень і має хронічні захворювання. Також серед звільнених є захисник, який вважався зниклим безвісти.

Нагадаємо, 28 червня стало відомо, що в Україну з російського полону вдалося повернути 10 цивільних. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у 2021 році, а також двоє священиків УГКЦ.

А 25 червня Україна та росія провели черговий обмін військовополоненими, в результаті якого ще 90 українців повернулися додому.

Як відомо, Україна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: